Dit zijn de leukste activiteiten om in jouw tuin te doen

Beschik je over een tuin, dan ben je in het gelukkige bezit van een plek die jou de gelegenheid geeft tot allerlei activiteiten. In welk seizoen dan ook. Benut je de mogelijkheid van je tuin en de ruimte die hij je biedt, dan wordt deze plek een waar verlengstuk van je woning. Een plek waar je maar al te graag vertoeft en je nooit verveelt. Of je nu alleen bent, of in het gezelschap van anderen. 

Zelf kruiden kweken

Het zelf kweken van kruiden behoort tot de populairste bezigheden van tuinbezitters. Het is niet alleen een leuke activiteit voor diegenen die van tuinieren houden. Ook culinaire liefhebbers genieten optimaal van hun hobby als ze ingrediënten van eigen bodem kunnen gebruiken. Verse kruiden geven nou eenmaal veel extra smaak aan je gerechten. Bovendien is het kweken van kruiden niet moeilijk. Ook kun je fruit en groenten in je tuin kweken. Met behulp van de zon en jouw verzorging ontwikkelen zich de lekkerste smaken.  

Je eigen tuinmeubilair bouwen

Ben je creatief aangelegd en heb je zin in een wat groter project in je tuin? Denk dan eens na over het vervaardigen van je eigen tuinmeubels. Het werken met hout is vandaag de dag mateloos populair. Je kunt je meubels er zowel een robuuste als charmante uitstraling mee geven. Onthoud dat elk soort hout zijn eigen voor- en nadelen heeft. Bewerking en onderhoud kunnen dus nogal eens verschillen. Na het vervaardigen van je eigen tuinmeubels ga je op zoek naar passende kussens en decoratie. Zo ben je helemaal klaar voor maandenlang genieten. 

Terracotta bloempotten beschilderen

Vind jij bloempotten ook vaak saai? Je maakt ze levendig en persoonlijk door ze zelf te beschilderen. Hiervoor maak je gebruik van neutrale, terracotta potten. De werkwijze is eenvoudig. Alvorens je begint met schilderen, maak je de bloempot schoon en schuur je hem. Zo hecht de verf beter. Daarna breng je lak of grondverf aan en tot slot schilder je hem met acrylverf. Binnen een mum van tijd personaliseer je jouw tuin, en dat slechts met behulp van een aantal benodigdheden en je eigen creativiteit!

De zomer: hét seizoen om te barbecueën

Wanneer de eerste zonnestralen doorkomen, begint het bij de meeste van ons al te kriebelen. We kunnen haast niet wachten tot het moment dat we de barbecue voor het eerst aansteken. Samen met familie en vrienden onder het genot van een hapje en een drankje genieten van lange zomeravonden. Bij bbq-zaak.nl vind je de niet alleen beste barbecues, maar ook alle denkbare accessoires. Van tangen en spiezen tot extra roosters, receptenboeken en de bijzonderste gadgets. 

Maak van je tuin een culinaire plek met een buitenkeuken

Vervult een mobiele barbecue niet al jouw wensen, dan kun je kiezen voor een buitenkeuken van Weber. Doordat een buitenkeuken je zoveel mogelijkheden biedt, gebruik je hem niet alleen voor het barbecueën, maar ook voor het bereiden van allerlei andere gerechten. Een buitenkeuken beschikt vaak over meerdere branders voor verschillende gerechten en ook over een zijbrander, waarop je bijvoorbeeld sauzen of bijgerechten bereidt. Met een buitenkeuken creëer je onvergetelijke eetmomenten voor grotere groepen mensen.