Wespennest verwijderen met bestrijdingsbrigade

Ongedierte komt in tal van verschillende soorten voor binnen woningen. Vaak leeft er veel meer ongedierte, dan men op voorhand verwacht! Reden genoeg om je woning regelmatig te controleren op de aanwezigheid van de diverse ongediertesoorten. Denk hierbij aan torren, kevers, muizen, mieren en bijvoorbeeld bedwantsen. Ook wespen weten zich vaak een weg naar binnen te banen! Niet alleen is het onhygiënisch, wanneer er wespen in je woning komen. Ook brengt het gezondheidsrisico’s met zich mee. Zeker, wanneer je allergisch bent voor een wespensteek.

Zelf een wespennest verwijderen is onverstandig

Zelf een wespennest verhelpen wordt sterk afgeraden door ongediertebestrijders. De kans dat de wespen steken is relatief groot. Zoals reeds omschreven, kan dit een allergische reactie oproepen bij mensen. Ook het gebruik van chemische middelen om de wespen te doden wordt afgeraden. Vaak worden hiermee niet alle wespen gedood. De jonge koningin verstopt zich vaak diep in het nest, waardoor ze lastig te doden is met een spray. In het bijzonder, wanneer de wespen hun nest tussen twee muren gebouwd hebben.

Tip: om de kans op een wespennest tussen de muren van je woning te verkleinen, is het verstandig om roosters te plaatsen of de gaten te dichten.

Hulp bij het verwijderen van een wespennest

Verstandiger is het om professionele hulp in te schakelen. Een bestrijdingsbrigade kan je helpen bij het op efficiënte wijze verwijderen van een wespennest. Dit doen zij met de juiste kleding, om wespensteken te voorkomen. Het is onverstandig om het wespennest tot de winter te laten zitten. De jonge koningin zal de winter in veel gevallen overleven en een volgend jaar aan de bouw van een nieuw nest beginnen. Op deze manier zal de overlast van de wespen zich herhalen. Een ongediertebestrijder kan je meer vertellen over de manieren om wespen bij je woning vandaan te houden.