Alle soorten trappen

Alle soorten trappen

Trappen zijn er natuurlijk in vele designs, kleuren en maten. In elk huis past weer een ander soort trap.

In huizen zie je vaak dezelfde soort trappen, van hout of met stoffering erop. Toch kan je veel variëren, het ligt er natuurlijk wel aan hoeveel ruimte je hebt om een trap in te bouwen en hoeveel je er aan uit wilt geven. Bij een gemiddeld huis heb je niet meer ruimte en zal er meestal gekozen worden voor een dichte trap die schuin omhoog loopt.

Wenteltrappen

Wenteltrappen nemen erg veel vierkante meter in beslag, dit komt door het ruime design wat er meestal gebruikt wordt. Je ziet dit veel terug in villa’s of in bedrijfspanden. Hierbij moet je al snel denken aan een prijs vanaf 10.000 euro, uitlopend tot tienduizende euro’s aan de hand van je smaak. Als je een echte eyecatcher wilt dan is een glazen wenteltrap een echte aanrader.

Glazen trap

Als je dacht dat een wenteltrap duur is, dan heb je de vele glazen design trappen nog niet gezien, door het extra dikke glas wat veel gewicht kan dragen en het vele handwerk wat hieraan wordt gedaan stijgen de prijzen al snel boven de 12.5000.

Zwevende trap

Trap nodig die een elegante uitstraling heeft? Dan is een zwevende trap een goede keuze, de bevestiging is enkel aan de muur of aan de trapboom waardoor het er strak uitziet. Als je glazen traptreden wilt hebben dan zit je kwa prijs tussen de 25.000 en 30.000 euro.

Opbergtrap

Misschien heb je het wel eens gezien op internet, een opbergtrap. Ideaal als je wat extra ruimte nodig hebt om dingen in op te bergen.

1m2 trap

Bij gebrek aan ruimte of een strakke indeling zijn er ook trappen die slechts 1m2 zijn in oppervlak, deze trappen gaan uiteraard wel flink stijl omhoog, dat is voor kleinere kinderen niet erg veilig.

Steektrappen

Steektrappen zijn al wat meer betaalbaar en zie je regelmatig in schoolgebouwen, dit is omdat er makkelijk met hoeken gewerkt kan worden, waardoor er weer flink wat ruimte bespaard kan worden. Steektrappen zijn ook ideaal om trapliften aan te bevestigen.

Of je nou een wenteltrap, glazen trap of wat dan ook voor trap wilt, de mogelijkheden zijn eindeloos. Vorm, kleur, materiaal, groot, klein, het is allemaal mogelijk.

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er trappen in vele soorten en maten en het feit dat trappen zeker niet goedkoop zijn. Het lijkt allemaal vrij simpel, toch gaat er veel werk inzitten aangezien het op vaak op maat gemaakt moet worden en er veel handwerk aan te pas komt. Een goede trap zal wel voor een lifetime meegaan.