Last van lichamelijke klachten? Deze meubels bieden de perfecte uitkomst

Het komt nu steeds meer voor dat mensen lichamelijke klachten ervaren op een jongere leeftijd, omdat we nu veel meer thuis moeten zitten werken en studeren. Dan zit je van negen uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s avonds aan een stuk aan je bureau, wat voor weinig beweging zorgt. Het gevolg? Mensen ervaren veel meer lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn en andere gerelateerde problemen.

Hoe zorg je ervoor dat je dit soort klachten kan verminderen? Hoe bescherm je jouw lichaam zo goed mogelijk terwijl je thuis werkt of studeert? Wij hebben uitgezocht welke meubels jou kunnen helpen om lichamelijke klachten te voorkomen.

1: comfortabele relaxstoelen of -zetels

Een setje relaxzetels zijn niet alleen heerlijk comfortabel, maar ze zorgen er ook voor dat jouw lichaam even tot rust kan komen na een lange dag werken of studeren. In een grote, moderne relaxzetel zak je namelijk zo weg (maar pas op dat dit niet je nieuwe slaapplek wordt, want dat is ook niet goed voor je lijf). De meeste relaxzetels zijn zo gevormd dat ze ervoor zorgen dat jouw postuur gecorrigeerd wordt, waardoor je rechtop zit, maar wel in een comfortabele houding. Fijn voor jouw geest, maar ook voor je lichaam!

2: ergonomische bureaustoelen

Veel bedrijven raden het zelf ook al aan aan hun personeel: neem een ergonomische bureaustoel voor jouw thuiswerkplek! Dit soort bureaustoelen zijn veel beter dan ‘gewone’ bureaustoelen, omdat ze jouw postuur corrigeren tijdens het werk. Daarnaast kun je deze gemakkelijk aanpassen qua hoogte en je zijn ook nog eens heerlijk zacht. De armleuningen zorgen er ook voor dat je armen in de juiste positie wordt gebracht (en je kunt ze ook aanpassen in breedte).

De meeste werkgevers bieden een vergoeding aan voor spullen voor jouw werkplek thuis. De meeste ergonomische bureaustoelen zijn niet zo prijzig, dus er is een grote kans dat zo’n stoel binnen die compensatie valt. Vraag zelf aan je werkgevers wat zij kunnen betekenen op het gebied van vergoeding en welke stoelen zij zelf aanraden.