Interieur trends in 2020

In het jaar 2020 kan je qua interieur verschillende kanten op. Van een klassiek interieur met donkere accenten tot een interieur met asymmetrische verhoudingen en pasteltinten. Wat je smaak ook is, wij weten zeker dat je na het lezen van dit artikel vol met inspiratie zit en het liefste gelijk aan de slag wilt.

Imperfectie

Voor deze trend van 2020 heb je een beetje lef nodig. Durf jij het bijvoorbeeld aan om zowel een rechte als ronde salontafel op een rechthoekig vloerkleed te plaatsen? Juist door dit te combineren met pasteltinten kom je tot een interieur dat eenvoud en rust uitstraalt. Kies voor spullen met een verhaal om deze trend helemaal af te maken.

Elegantie en donkere tinten

Hou jij van een interieur met een elegant karakter? Combineer dan donkere kleuren als donkerblauw en aubergine met zowel zachte, ronde elementen als strakke lijnen. Door een stof als velvet te combineren met een klassieke fauteuil heb je zowel een vleugje nu als achttiende eeuw in je interieur. Ga voor spannende materiaal- en kleurcombinaties en creëer dat luxe, hotel chique gevoel waar je volledig van tot rust komt na een dag hard werken.

Duurzaamheid en aardse materialen

Tegenwoordig is iedereen steeds meer bezig met de toekomst van onze planeet, wat maakt dat duurzaamheid een belangrijk aspect kan zijn – zelfs binnen het interieur. Spreekt deze trend jou aan, dan zal het je niet verbazen dat hij wordt gekenmerkt door hoogwaardige, eerlijke en natuurlijke materialen. Deze natuurlijke, harde elementen worden gecombineerd met warme texturen als wol om het geheel te verzachten, waar items met een unieke uitstraling en een bijzonder verhaal de voorkeur krijgen. Door kleuren als taupe, terra en okergeel te combineren met frisse accenten zoals grijs en blauw zorg je zowel voor de aardse look, als een fris contrast. Een goede optie is dus om bij wandmeubelen te kiezen voor duurzame en mooie materialen.

Basic

Hou je van een interieur dat rust uitstraalt, dan is deze trend perfect voor jou. Door het gebruik van duurzame en rijke materialen, frisse planten en non-kleuren als wit, zachte aardetinten en grijs is er maar één ding dat belangrijk is en dat is elkaar. Kies voor een uitschuifbare eettafel zodat je zowel met een groep vrienden als samen kan tafelen, of ga voor een royale elementenbank zodat je je kan afzonderen wanneer nodig. Een serene woonomgeving is wat telt.

Bron: Conceptmeubel.nl