Tips voor een industriële slaapkamer

In de slaapkamer komen we tot rust, maar vaak besteden we te weinig aandacht aan het interieur van deze ruimte. Zonde, want een goed ingerichte slaapkamer doet ook wonderen voor je slaap. Houd jij ook zo van industriële woonstijl? Met deze tips maak jij van je slaapkamer een industrieel walhalla. 

Gebruik warme kleuren 

Maak een kleurenpalet van warme kleuren. Kies daarbij vooral voor de neutrale kleuren zoals bruin, zwart, grijs en blauw. Plaats in het interieur meubels of accessoires met een heldere kleur om de warme basiskleuren een tegenhanger te geven. Voeg niet teveel heldere en felle kleuren toe, maar zorg voor een balans. 

Vintage meubels 

Een industrieel interieur zonder vintage meubels kan natuurlijk niet! Je kunt tweedehands meubels een facelift geven, waardoor ze weer jaren mee gaan. Gooi dus zeker je oude meubels niet zomaar weg. In veel gevallen kun je ze hergebruiken. 

 

Vind je vintage niet zo fijn en ga jij liever voor nieuw? Er zijn tegenwoordig genoeg webshops die industriële meubels op maat maken. Deze meubels kun je natuurlijk ook altijd een vintage look geven, ondanks dat deze nieuw zijn. 

Een stalen blik 

Niemand kan met een stalen blik zeggen dat staal niet in een industrieel interieur thuishoort. Dus waar wacht je op? Voeg stalen elementen toe. Dit kan met een industrieel bed, maar ook met lampen en andere accessoires. Let wel op dat dit materiaal snel kan oxideren. Voeg daarom altijd een poedercoating toe aan producten of meubels van dit materiaal. 

Verschillende stoere materialen 

De industriële woontrend leent zich zeer goed voor stoere materialen, maar ook in afwisseling. Combineer bijvoorbeeld de betonlook met leer of hout met staal. Juist deze combinatie maakt het uniek en geeft juist dat gevoel van industrieel. 

 

Je kunt dit toepassen op verschillende manieren. Denk aan een muur met bakstenen en meubels die gemaakt zijn met verschillende materialen. Maar het kan ook met subtiele accessoires, zoals met een leren kussen. Doordat je alle kanten op kunt, kun je ook snel genieten van een perfect industrieel interieur. 

 

Maak met deze tips de perfecte industriële look voor jouw slaapkamer. Waarbij je het balans zoekt en juist zo rust creëert.