Zo creëer je een industrieel interieur

Droom jij ook van een industriële uitstraling in huis? De industriële woontrend is rond 2017 langzaam boven komen drijven en anno 2019 is het nog steeds razend populair in Nederland. Maar hoe creëer je in je eigen woning nou een industriële uitstraling? In dit artikel geven we een paar praktische tips en inspiratie om ook jouw woning een industriële uitstraling te geven.

Verlichting

De verlichting in de woning is een belangrijk aspect om een industriële vibe te creëren. Bij het kiezen van de verlichting kijken we voornamelijk naar het materiaal waarvan de lamp is gemaakt. Om het zo industrieel mogelijk te laten lijken, is het dus mooier als de afwerking van de lamp een beetje oud en robuust uitstraalt. Met lampen die strakker en gladder afgewerkt zijn is het lastiger om een industriële look te creëren, aangezien dit moderner oogt. Een leuke tip voor industriële verlichting zijn ‘fabriekslampen’, dit zijn hanglampen geïnspireerd op de lampen die je zou kunnen terugvinden in oude fabrieken en loodsen. Met de stoere en robuuste uitstraling passen ze perfect in een industrieel interieur.

Industriële eettafels

Een eettafel is natuurlijk een belangrijk element in het interieur, omdat ze vaak een centraal middelpunt zijn in de woning. Hierdoor ogen ze vaak ruim, en trekken ze veel aandacht naar zich toe in het gehele interieur. Een industriële eettafel is daarom een must in een industrieel interieur. Industriële eettafels herken je vaak aan de combinatie van een grof houten tafelblad met een stoer metalen frame.

De vloer

In een echt industrieel interieur, is een beton ciré vloer onmisbaar. Dit is namelijk dé vloer voor industriële woningen. Beton cire staat letterlijk voor ‘gewreven beton’ en het materiaal is van cement en hars gemaakt, waardoor de kleur koel grijs oogt. Naast ontzettend mooie uitstraling van de beton cire vloer, is deze vloer ook nog eens erg praktisch. Zo kun je het namelijk makkelijk combineren met vloerverwarming en is het gemakkelijk schoon te houden. Ook zijn deze vloeren waterbestendig, waardoor je zo ook kan plaatsen in de badkamer of keuken.