Verschillende soorten geurkaarsen 

Een geur kan persoonlijk een hoop voor een mens betekenen. Geuren kunnen veel herinneringen oproepen en er ook voor zorgen dat iemand bijvoorbeeld heel rustig wordt. In deze tekst gaan we daarom kijken naar geuren en waarom het geven of krijgen van verschillende geuren in een hoop verschillende vormen altijd een leuk idee is. 

Een geur als cadeau
Geuren kunnen in een hele hoop verschillende kleuren en geuren voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld nadenken aan een parfum, maar in deze tekst focussen we ons vooral op geuren die gebruikt worden voor thuis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een geurkaars met een heerlijke geur, maar ook aan een olie of wax chips. 

Geurolie voor in huis
Een geurolie is een geur die in de vorm van een olie wordt gemaakt. In de meeste gevallen is dit een pure vorm van de geur omdat de olie vaak wordt toegevoegd aan andere producten om een geur te creëren. Dit is dus eigenlijk de olie die uiteindelijk aan een geurkaars wordt toegevoegd zodat de kaars een geur krijgt. Een olie kun je op verschillende manieren branden. Meestal is dit in een oliebrander. Dit bestaat uit een klein schaaltje waar vervolgens een waxinelichtje onder geplaatst wordt. Wanneer de olie warm wordt, gaat deze verdampen en komt de geur van de olie dus vrij. Deze verspreid zich vervolgens door het huis en er ontstaat een lekkere geur. 

Geuren in de vorm van wax melts
Het kan ook zijn dat je kiest voor een geur in de vorm van wax. Bij deze manier wordt de geurolie verwerkt in een melt die gemaakt is van was. In plaats van dat de olie in een vloeibare vorm in het schaaltje wordt gegoten, kies je er voor om de wax in een vaste vorm in het schaaltje te leggen. Vervolgens steek je het waxinelichtje aan en zal de was gaan smelten. Tijdens het smelten zal er vervolgens een olie vrijkomen welke verdampt net als in de vorige vorm. De geur die vrij komt is vervolgens te ruiken door het hele huis.

Voordelen van geuren als cadeau
Met de waxmelts en de olie kun je dus alle kanten op wat betreft geuren. Zo heb je frisse geuren als eucalyptus en vers gemaaid gras, maar kun je ook kiezen voor bekende parfums die nagemaakt zijn of warme geuren als vanille en kaneel. Een geurkaars bestaat vaak uit een geur waar je langer mee doet, maar voor de mensen die liever verschillende geuren ruiken zijn de olie en geurchips een beter idee. Deze gaan meestal 1 a 2 keer meer per chip. Je kunt dan dus lekker combineren tussen verschillende geuren en afwisselen wanneer jij wil.


Bron: 123vrijwonen.nl