Kosten besparen op bouwklussen

Ben je zelf niet zo’n klusser? Wil je bijvoorbeeld een elektrische vloerverwarming aan laten leggen? Dan is het slim om een bedrijf of particulier in te huren om de klus voor je op te pakken. Hierbij is het verstandig om op de kosten te letten. Hoe weet je zeker dat je voor de goedkoopste prijs, maar ook goede kwaliteit een klus kan laten uitvoeren?-

Offertes

Een voordehand liggende manier is om verschillende offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven. Door een offerte aan te vragen kan de klusser precies aangeven waarvoor hij welk bedrag rekent en wat je uiteindelijk bij hem kwijt bent. In deze offerte staat niet alleen het uurloon, maar ook de materialen die worden gebruikt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de materialen die ingekocht worden voor de klus. Maar ook materiaal dat gebruikt wordt is verrekend; een cementmolen, steekwagens, lasmachines, etc. Dit wordt doorberekend naar de klant.

Vriendenkring

Heb je toevallig iemand in je vriendenkring die goed is in klussen, of dit zelfs als beroep heeft? Vraag hem om advies van wat hij denkt hoeveel een klus je zou moeten kosten. Op die manier heb je een eerlijke blik en kun je hierop de prijzen van de aangeschreven bedrijven vergelijken. En misschien wil je vriend zelf wel voor een vriendenprijsje voor je aan de slag? Kijk er alleen wel bij uit dat als het zijn baan is hij nog steeds geld moet verdienen; verwacht dus niet dat vrienden het gelijk wel gratis voor je doen.

Ervaringen

Er zijn veel bedrijfjes die misschien erg goedkoop een bouwklus voor je willen oppakken, maar dit betekent niet dat de klus ook goed wordt afgeleverd. En het laatste dat je wilt is een dak vol lekkages of een vloer die scheef ligt. Zorg dat je eerst wat ervaringen van mensen opzoekt. Dit kan je doen via internet, maar ook via via kan je veel te horen krijgen over bedrijven.
Verhoging van het BTW tarief

Tot nu toe was de BTW die voor klusopdrachten werd berekend altijd 6%. Echter zal vanaf 1 juli 2015, deze BTW verhoogd worden naar 21%. Met deze verhoging in het vooruitzicht zijn er veel mensen die nog snel voor die tijd een klus willen afronden. Zo is er wel een stijging van 40 procent in opdrachten die binnenkomen. Uiteraard is dit fijn voor de klusbedrijven wat financiën betreft, maar omdat er opeens zo’n hoge stijging is, zal het niet lukken alle klussen voor die tijd af te ronden. In dat geval zal de klant vanaf 1 juli dus gewoon die 21% voor BTW moeten neerleggen. Juist door de crisis die enkele jaren geleden begin was de btw voor de bouwsector gezakt. Daarom zijn bouwbedrijven bang ze er door de btw stijging weer minder goed voor gaan staan.