Handige tips bij verhuizen

Heb je een huis gekocht of gehuurd? En ga je binnenkort verhuizen? Dan breekt er niet alleen een spannende, maar ook een drukke tijd voor je aan. Bij een verhuizing komen er veel verschillende talenten bij je naar boven: van organisatietalent tot het uithoudingsvermogen bij het tillen van dozen, kasten en witgoed. Heb je bijvoorbeeld al een stappenplan gemaakt om de verhuizing in goede banen te leiden? Hieronder volgen een aantal belangrijke tips!

De belangrijkste en meest waardevolle tip is om op tijd te beginnen. Veel mensen gaan namelijk hier al de fout in, aangezien de verhuizing bijvoorbeeld pas over twee maanden is. Alleen deze twee maanden gaan vaak heel snel. Vergeet ook niet om tijdig je adres aan je werk, de overheid en familie door te geven. Het is ook handig als je tijd hebt om alvast verhuisdozen in te pakken en deze ergens op te slaan. Hoe meer je tijdig ingepakt hebt, hoe minder stress je uiteindelijk zult ervaren. Vergeet niet om op de doos te schrijven voor welke kamer deze is, anders moet je straks elke individuele doos nogmaals controleren!

steekwagenEr zijn daarnaast een aantal spullen waar extra rekening mee moet worden gehouden bij het inpakken. Hierbij kun je onder andere denken aan servies en glaswerk. Het is handig om het servies en glaswerk extra in de verhuisdoos te beschermen door bijvoorbeeld kleding of handdoeken. Vergeet natuurlijk niet op de doos te vermelden dat deze doos breekbaar is! Daarnaast is het raadzaam om brandbare spullen en medicijnen apart te verpakken. Zorg natuurlijk wel dat je altijd bij de medicijnen kunt komen als je ze nodig hebt!

Bij het verhuizen van je televisie moet je ook extra opletten. Heb je nog de originele verpakking? Uiteraard kun je deze dan het beste gebruiken. Anders is het van belang om een passende doos te vinden. Gebruik wel een verhuisdeken om de televisie extra te beschermen. Dit geldt ook voor schilderijen en spiegels. Een gebroken spiegel zou tenslotte zeven jaar ongeluk brengen! Ook lampen verdienen extra aandacht, want de lamp is breekbaar en de lampenkap is snel kapot. Pak deze dus ook netjes in!

Als je alles hebt ingepakt, dan begint het echte verhuizen! Bij het verplaatsen van alle spullen is het raadzaam om een steekwagen voor de verhuizing aan te schaffen. Hiermee kun je eenvoudig en snel spullen verplaatsen zonder teveel te tillen! Besteed je het liever aan een bedrijf uit? Dan zul je zien dat ook zij hiervan gebruik maken. Een steekwagen is onmisbaar tijdens een verhuizing! Staan al je spullen in je nieuwe huis? Dan wordt het tijd om je spullen (voorzichtig) uit te gaan pakken en alles een plaats te geven. Veel plezier in je nieuwe woning!