Verlichting rond het huis

Mooie verlichting in huis kan echt een sfeer creëren van warmte en gezelligheid. Er valt met licht gewoon ontzettend veel te doen om de sfeer in huis te vergroten. Denk alleen al eens aan al die soort lampen die verkrijgbaar zijn, er is voor ieder vertrek in huis wel een geschikte lamp te vinden. Functionele heldere verlichting in de keuken tijdens het koken of tijdens het klussen in de garage. In de slaapkamer willen we vaak wat warmer licht, bijvoorbeeld een sfeervolle wandlamp, dus licht wat rustgevend overkomt. Maar ook buiten rond het huis en in de tuin kunnen we verlichting aanbrengen.

Inbraakpreventie

Wat veel buiten rond de woning wordt gebruikt is verlichting ter voorkoming van inbraak, dus als inbraakpreventie. Er zijn lampen met speciale bewegingssensors die aan gaan als er in de buurt iemand beweegt. Als een inbreker dan opeens in een fel licht staat zal ie hoogstwaarschijnlijk wel schrikken en het hazenpad kiezen. Meestal zijn de lampen die dan opeens aangaan behoorlijk fel zodat het hele huis verlicht wordt. Maar er zijn ook buitenlampen die gewoon permanent aanstaan en op die manier ongewenste gasten afschrikken. Naast het aanzetten van de buitenverlichting is het ook aan te raden om enkele lampen in huis te laten branden als u een avondje weg bent, zo wekt u de indruk dat er iemand thuis is op dat moment.

Sfeerverlichting in de tuin

Mooie verlichting in de tuin kan ook erg sfeer verhogend werken. Veel mensen maken gebruik van tuinfakkels, maar het is ook wel makkelijk als je met een druk op de knop je tuinverlichting aan kunt zetten. Als je dan met gasten in de tuin hebt gegeten in de zomer en het wordt wat donkerder, dan kun je binnen een handomdraai zorgen voor sfeervol licht. Elektra buiten aanleggen kan het beste door een specialist worden uitgevoerd, niet in de laatste plaats om kortsluiting door bijvoorbeeld regen te voorkomen.

Terrasverlichting

Eigenlijk valt terrasverlichting onder sfeerverlichting in de tuin. Het kan heel mooi staan in tuinen met een groot terras als bijvoorbeeld in de vloer spotjes zijn ingebouwd die aangaan als het wat donkerder wordt. Hetzelfde geldt eigenlijk voor zwembad verlichting. Toegegeven, niet iedereen kan zich een zwembad in de tuin veroorloven, maar het staat wel erg mooi als u uw zwembad prachtig verlicht heeft in de avond. Heerlijk om na het eten nog even met familie en/of vrienden een baantje trekken in een verlicht zwembad op een mooi, zwoele zomeravond. Wat wil een mens nog meer, zullen we maar zeggen.