Douchecabine of inloopdouche: de voor- en nadelen

Bij het inrichten of verbouwen van je badkamer is het belangrijk om een soort douche te kiezen. Er is genoeg keuze, maar je wilt natuurlijk de douche kiezen die het beste bij je past, praktisch is en een mooie uitstraling heeft. Twijfel je nog tussen een (complete) douchecabine of een inloopdouche? Wij hebben de voor- en nadelen in dit blogartikel op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen douchecabines

Een douchecabine is zeer populair, zeker als je een wat minder budget te besteden hebt kan je het beste kiezen voor een complete douchecabine. Douchecabines zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten, zo is er altijd wel een douchecabine te vinden dat past in de badkamer ruimte. Verder heb je bij een douchecabine de mogelijkheid om deze helemaal naar wens in te richten, denk aan een douche met radio, stoomcabine of een massagedouche. De mogelijkheden zijn eindeloos als je kiest voor een douche in een cabine. Daarnaast is het een groot voordeel dat de badkamervloer niet nat wordt doordat al het water in de cabine blijft.

Voor- en nadelen inloopdouches

Een inloopdouche is vaak een echte eyecatcher in je badkamer. Inloopdouches hebben een strakke en moderne uitstraling. Het makkelijke van een inloopdouche is dat deze gemakkelijk schoon te houden is. Zo heb je geen last van rubber of voegen die je moet onderhouden. Een inloopdouche heeft vaak een geen drempel of opstapje, wat zeer handig is voor ouderen of kinderen. Het nadeel van een inloopdouche is echter wel dat de warmte kan wegstromen in de ruimte, waardoor de spiegels snellers beslaan. Daarnaast heb je vaak last van water op de badkamervloer, dit is afhankelijk van hoe groot de douche is en hoe goed deze is geplaatst.