Hoe kies je een moderne en functionele garderobekast?

Het inrichten van de kamer is een zeer prettige bezigheid! En meer dan alleen maar versieren, moet je nadenken over de organisatie. De garderobekast is een belangrijk stuk dat stijl en orde in alles wat je nodig hebt, samenbrengt om de sfeer nog mooier en overzichtelijker te maken. Dus, kijk eens naar de tips die we hebben voorbereid!

De juiste maat
Het denken over de juiste maat is net zo belangrijk als het kiezen van de stijl en het ontwerp van jouw meubels. Een grote garderobekast in een kleine omgeving verkleint de ruimte, waardoor deze merkbaar kleiner wordt. Dus voordat je een model kiest, kijkt je eerst naar de afmetingen van de beschikbare ruimte en gaat je dan op zoek naar een meubelstuk dat daarin past.

Een garderobekast met verschillende scheidingswanden is, naast het feit dat ze modern is, zeer praktisch in het dagelijks leven.

Interne ruimte
Als je veel kleding en accessoires hebt en toch deze ruimte met iemand moet delen, is de beste tip om modellen te kiezen die goede tussenschotten en compartimenten hebben om alles beter te organiseren.

Grote laden, nissen en schoenlappen zijn ideaal om de dagelijkse organisatie te vergemakkelijken. 

Houtsoort
Iedereen houdt van meubels met een goede duurzaamheid, toch? Wanneer je het koopt, moet je zich bewust zijn van de kwaliteit van het materiaal waarin het wordt vervaardigd. Afhankelijk van de keuze kan de investering hoog zijn, maar bevredigend!

Houten kasten zijn het meest duurzaam, maar hebben enige zorg nodig om niet het goede uiterlijk te verliezen na verloop van tijd. Als dit jouw favoriete materiaal is, weet dan dat een andere trend het gebruik van synthetische vezels en sloophout is.

Op dit moment is de meest populaire oplossing, ecologisch correct, met een goede prijs en een goede duurzaamheid, de MDF (Medium Density Fiber), die bestaat uit een plaat gemaakt van het samenvoegen van houtvezels met synthetische harsen, geproduceerd uit fragmenten van bomen en hergebruikt hout. De textuur is vergelijkbaar met die van natuurlijk hout, met een meer verfijnde afwerking.

Modulaire garderobekasten
Wat dacht je ervan om zelf een moderne garderobekast op te zetten met je persoonlijkheid die alle innerlijke ruimte heeft die je nodig hebt? Daar is de modulaire garderobekast voor!

Koop gewoon de losse modules, zoals lades, schoen organizers, planken en organiseer naar wens. Het goede is dat het altijd mogelijk is om in te richten als je de ruimte moet uitbreiden. Het is de moeite waard voor de kamers van kinderen, tieners en koppels.

Vergeet de spiegel niet: geef de voorkeur aan de hele modellen, de grootte van de deur, wat het makkelijker maakt om het volledige uiterlijk te controleren!                                                        

Bron: www.123vrijwonen.nl