De babykamer, waar moet je op letten?

Een kamer opnieuw inrichten is altijd erg leuk, maar niets is leuker dan een babykamer inrichten. Je kijkt er waarschijnlijk al lang naar uit en met de aankleding van deze kamer komt het moment steeds dichterbij. Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten als we aan de slag gaan met de babykamer?

Weet wat je wilt kopen

Voordat je op pad gaat om de babykamer aan te schaffen, is het verstandig om eerst te weten wat je wilt. Wat onmisbaar is in elke babykamer is natuurlijk het ledikantje en de commode. Maar wil je ook een stoel voor het voeden, een kledingkast of misschien wel een grote knuffel? Maak voor jezelf een lijstje en vooral ook bekijk de maten van de kamer en wat er in past.

De juiste stijl

Nadat je weet wat er aan meubels dient te komen, zal je op zoek moeten gaan naar de juiste stijl. Laat je inspireren door woonblogs op bijvoorbeeld woonaanrader.nl. Ga je voor klassiek, kleurrijk of strak? Het zijn allemaal keuzes die je zult moeten maken, maar die de voorpret wel doen leven.

Verven of behangen?

Oké, je weet wat voor meubels je wilt, welke stijl, maar dan de grote vraag ga je verven of behangen? Wanneer je gaat verven of behangen is het belangrijk dit zo vroeg mogelijk te doen. De stoffen van behanglijm zijn schadelijk als je zwanger bent, blijf er dus wel bij uit de buurt en besteed het uit of laat het de vader doen. Ondertussen kun jij mooi op zoek gaan naar bijpassende gordijnen.

De grote aanschaf

En dan is het zover, de muren zijn klaar, de gordijnen zijn uit gekozen, nu is het grote moment daar om tot de aanschaf van de baby kamer over te gaan. Doe dit niet in een gehaast moment maar neem er de tijd voor. Laat je voorlichten in de betere babyspeciaalzaak en kies een kamer die echt bij jullie past. Houd wel rekening met levertijd, dus ga niet te laat in de zwangerschap. Veel plezier!

 

Bron: huistopper.nl

Bron: woonbasic.nl